четвъртък, 29 март 2012 г.

Проследяване на малки проекти в Excel

Глена Шоу (Glenna Shaw), която е сертифициран Project Management Professional (PMP) и притежава Most Valuable Professional (MVP) от Microsoft е създала безплатен шаблон за Excel за управление на проекти.

Шаблонът позволява дейностите по проектите да бъдат проследявани и анализирани в Excel.

Шаблонът (който може  да бъде свален от линка в началото на текста) предоставя възможност за:
  • Преценяване на време и разходи;
  • Създаване разписание на проекта;
  • Следене изпълнението на разписанието и разходите;
  • Създаване на диаграми и
  • Др.

Шаблонът е създаден да работи, записан на компютър, поради което е възможно някои от функционалностите му да не се задействат в браузър.

Ако искате да придобиете нужните умения, чрез които да използвате мощните вградени възможности на Excel за анализи и управление, можете да научите повече за „Excel курсове – бизнес приложения и анализи”, провеждани от TrainSoft – лицензиран център за професионално обучение.

PowerPivot – безплатна добавка за свързване на таблици

PowerPivot е безплатна добавка за MS Excel, която може да свързва множество spreadsheets и дори бази данни. Това означава, че можете да работите с таблици с милиони (!) редове данни.

Excel също така притежава още един инструмент, който може да ви помогне да извършвате различни разрези сред данните и той е описан във видеото по-долу.

Ако искате да придобиете нужните умения, чрез които да използвате мощните вградени възможности на Excel за анализи, можете да научите повече за „Excel курсове – бизнес приложения и анализи”, провеждани от TrainSoft – лицензиран център за професионално обучение.




Учени: Творческите личности по-склонни да мамят

Франческа Джино (Francesca Gino) от университета Харвард и Дан Арайли (Dan Ariely) от университета Дюк в САЩ са изследвали дали по-творческите хора биха измамили за да оправдаят тяхно лошо поведение.

Откритията на учените, публикувани от Американската психологическа асоциация, предполагат, че творческите искри може да доведат индивидите до предприемане на неетични подходи при търсене на решения за проблеми и задачи.

Джино и Арайли са провели 5 експеримента с цел да изпробват тезата си и са открили, че по-творческите участници в проучването са били значително по-склонни за измамят. Оказало се още, че не съществува връзка между интелигентността и нечестността.

Авторите на изследването отчитат и известни ограничения на работата им, най-забележителното от които е, че са създали ситуации, в които участниците са били изкушени от пари за да излъжат. 2-та учени, провели проучването, смятат, че бъдещи изследвания би трябвало да изучават дали творчеството би водело хората към удовлетворяване на егоистични и краткотрайни цели, вместо към по-високи цели, свързани с дилеми за самоконтрол, като напр. ядене на сладкиш, когато се опитват да отслабнат.

Типовете членове на даден екип – сред които и с творческо, и с рационално мислене, бе сред темите на тренинга ни за емоционална интелигентност в продажбите. Можете също така и да разберете какво мисли Алберт Айнщайн по темата, цитатът от който е публикуван във Facebook страницата ни.

1/3 мислят, че шефът им е некомпетентен

1/3 от служителите по света мислят, че шефът им е некомпетентен, а 40% са напускали работа преди всичко поради слабо лидерство, според скорошно проучване.

Проучването "Lessons for Leaders from the People Who Matter" е проведено от фирмата за управление на таланти DDI сред 1300 служители в САЩ, Обединеното кралство, Австралия, Канада, Китай, Германия, Индия и Югоизточна Азия.

34% от запитаните са отговорили,  че понякога или никога не мислят, че лидерът им е ефективен. Цели 37% са отговорили, че рядко или никога не са били мотивирани да дадат най-доброто от себе си за лидера им.

Не вслушване, неспособност за справяне с конфликти, фаворизиране, липса на обратна връзка и липса на консултации са сред лидерските провали, открити от проучването.

70% от анкетираните  са отговорили, че шефът им не остава спокоен и  конструктивен по време дискутиране на проблем. Това предполага, че служителите са по-малко склонни да съобщават на ръководителите си за проблеми и да се ангажират с разрешаването им.

Проучването е открило още, че служителите биха били с от 20% до 60% по-продуктивни, ако открият „най-добрия” (“best ever”) ръководител, като 1/4 са отговорили, че в такъв случай биха били с 41% до 60% по-продуктивни.

събота, 24 март 2012 г.

МS Excel за управленски решения – безплатна работна среща

Овладейте хаоса от цфри! Как да използвате Excel за анализ, прогнозиране и вземане на решения? – На 29 март 2012 г. (четвъртък) в офиса ще  се проведе работната среща "Управленски решения с МS Excel".

Срещата има за цел да запознае (вкл. и с примери от практиката) интересуващите се от огромните възможности, които Excel предоставя за анализи.

Срещата е възможност да зададете всичките си въпроси по темата.

Използването на МS Excel за анализи може да спести на всяка организация големи разходи за софтуер, като напр. такъв от типа BI – Business Intelligence и др. подобни.

Ето какво ще бъде представено по време на срещата:


Повече:

Срещата Ви предоставя още възможност да:
  • Срещнете нови хора;
  • Обмените опит;
  • Заедно да открием евентуални пропуски, забавящи напредъка Ви.
Регистрация на info@trainsoftbg.com или на 02/ 920 0239.
   

вторник, 13 март 2012 г.

Избрани са финалистите в програма „Менторство” на TrainSoft

На 01 март 2012 г. на коктейл в р-т Вкусната къща в Бизнес център Crystal в София се състоя представянето на финалистите в програма „Менторство” на TrainSoft.

Спонсор на събитието бе хостинг компания ICN.bg, която осигури подаръци и безплатен хостинг за евентуален сайт или интернет проект на финалистите.

Повече снимки от събитието са публикувани във Facebook страницата на TrainSoft.
 

Програмата имаше за цел на конкурсен принцип да бъдат излъчени 3-ма мотивирани и успешни студенти без родители, които да се възползват в продължение на 1 г. от всички, предлагани от TrainSoft  обучения – както професионални, така и за личностно израстване. Програмата включва още и менторство за всеки финалист от страна на лекторите във фирмата, освен изброените обучения.


Избраните ще могат да споделят, да питат, да се учат и тренират, да творят, да бъдат разбирани и подпомогнати. Ще получат и възможност за развитие на идеи в печеливш бизнес.



Менторите ще показват нагледно, обясняват и моделират (оформят) за успех и стимулиране на вътрешния потенциал. 


Презентация на програмата:

Емоционална интелигентност в продажбите – как премина тренингът ни

На 29 февруари 2012 г. от 18,00 ч. в учебния център на TrainSoft се проведе редовният ни тренинг Емоционална интелигентност (EQ) в продажбите, воден от Кира Мюлер, притежаваща богат международен опит като тренер в областта на мениджмънта, продажбите, комуникацията и управлението на мултикултурни екипи.

Част от съдържанието на тренинга:

Тренингът, снимки от който са публикувани във Facebook страницата на TrainSoft, започна с тест за определяне на културното разнообразие в екипа. Тестът се състоеше в попълване на специална карта. Целта на този тест е да определи към кои от следните 3 типа спадат членовете на екипа:
  • Технократи (най-добрите изпълнители);
  • Емоционални;
  • Творчески и либерални (с най-силна изява на талант).

Подобряването на емоционалната интелигентност за да бъдем добри търговци се базира най-напред на самоанализ. В тренинга бе препоръчано самоанализът да се извършва чрез следните 4 въпроса за личностно опознаване в уменията за продажби:
  1. Липсват ли ми основни умения за продажби (меки умения / soft skills)?
  2. Какви са лошите навици, които ми пречат? (Напр.: Губите ли време за тривиални въпроси?)
Как да променим лошия навик – като го заменим с подобен, но ефективен.
  1. Какви добри навици може да усъвършенствам?
  2. Какво поведение, ако го правя автоматично и леко, ще ми донесе успех?

Сред уменията, свързани с поведение, които бяха изброени са:
  • Бъдете добър слушател.
  • Опитайте се честно да виждате нещата от гледната точка на другите лица.
  • Говорете от гледната точка на интересите на другите.
  • Нека другият човек да чувства, че идеята е негова / нейна.
  • Помни и използвай имената на другите.
  • Драматизирайте идеите си (напр. подобно на Стив Джобс).

Бяха изтъкнати и 3 важни принципа в работата (в случая в контекста на продажбите):
  • Не поправяй това, което не е счупено.
  • След като знаете какво работи, направете повече от него.
  • Ако нещо не работи, направете друго по-различно.
Подробности и записвания за други подобни обучения, вкл. фирмени - в сайта ни: www.trainsoftbg.com.